CAN YOU HEAR MY HEART



Can you Hear My Heart? (Kalbimi duyabilir misin?), izlediğim en anlamlı Kore dizisi unvanına sahip. Aynı zamanda Kim Jae Won'a aşık olduğum dizi.


Dizi engelli insanların hayatını konu alıyor. Bu diziyi izlemeye başlamadan önce eski trajik Türk filmleri tadında

-Nen var canım?

-Nayır, nolamaz... sağır oldum!

şeklinde diyaloglar olacağını düşünmüştüm. Ama engelli olma konusu ancak bu kadar güzel anlatılabilir.







Kim Jae Won dizideki adıyla Ça Dong Cu, tatlı mı tatlı başrol namcamız. Başına talihsiz bir kaza geliyor ve duyma yetisini kaybediyor. Ancak zalım (evet tek kelimeyle zalım) üvey babası şirketini elinden alacak korkusuyla çevresindeki insanlara duyuyormuş numarası yapıyor.




Kim Jae Won o ne beyazlıktır, o ne ağlamaktır, o ne gülmektir öyle. O gülünce dünyam aydınlandı adeta.



Hwang Jung Eum yani bizim Bong Woo Ri de iyilik meleği rolünde. :) Dizide annesi sağır ve dilsiz. Bu yüzden işaret diliyle konuşmayı biliyor. Ve çocukken tanıştığı Ça Dong Cu ile tekrardan yolları kesişiyor. (Zaten tüm Kore dizilerinde çocukken tanışan insanlar mutlaka tekrardan bir şekilde karşılaşırlar.)





Nam Goong Min bizim Ma Roo Oppanın hikayesi epey bir karışık. Zihinsel engelli babasından ve yaşadığı fakirlikten nefret ediyor ve evi terk edip Ça Dong Cu'nun abisi oluveriyor.





Aslında dizideki tüm oyuncular harika ama Ma Ru Oppanın zihinsel engelli olan babası rolünü canlandıran Jung Bo Suk'un ismini atlamadan geçemem. Mükemmel ötesi bir oyunculuğu var. Sanırım o, bu dizide olmasaymış dizinin bu kadar tadı olmazmış.




Dizinin konusu epey ağır olmasına rağmen dizide komedi ögeleri de oldukça fazla. Aynı sahnede hem salya sümük ağlıyorsunuz hem de kahkahalarla gülüyorsunuz. Ben tüm sahneleri en az üç kere başa sardırıp izlemiştim.



Bu tür dizi yapmayı toplumu bilinçlendirmek açısından çok önemli buluyorum. Genelde dizilerde engelli insanları çirkin ve aciz gösterirler. Bu rolde Jae Won gibi çekici bir insanı oynattıklarından engellilere acımak yerine daha da sempati duyuyorsunuz.


Bu dizi fazlasıyla ders çıkarmamız gereken bir baş yapıt benim gözümde. Kesinlikle izleyin.





Dizideki şarkılar







Can You Hear My Heart piano müziği için tık tık :)




Hwang Jung Eum'ın söylediği Good Person şarkısı için tık tık :)




Can You Hear My Heart ile alfabe öğrenmek için tık tık :)




Hwang Jung Eum'ın diğer dizileri için tık tık :)




Yoksa siz hala "Can You Hear My Heart"ı izlemediniz mi? 

Yorumlar