ESAS KIZIN ERKEK KILIĞINA GİRDİĞİ KORE DİZİLERİ

Güney Kore'de nedendir bilinmez bir dönem sürekli kılık değiştirmeli diziler yapılıyordu. Kılık değiştirme derken, başroldeki kızların erkek kılığına girip erkek taklidi yapmalarındı kastediyorum. Bu dizilerde gidişat genelde şöyle olur; başrol kızımızın mücbir sebeplerden ötürü erkek kılığına girmesi icap eder. Başrol erkek de, bir süre sonra kendi hemcinsi olduğunu bile bile bu kıza aşık olur. Diğer tarafta, kıza yardım ve yataklık eden, hatta kızdan içten içe hoşlanan, en az iki tane daha yakışıklı erkek vardır. Bunlar durumu çoktan kavramışlardır ama başrol oğlanın keçilerini kaçırmak üzere olduğunu göre göre, hiç ses çıkarmazlar. Sonra tabi yalancının mumu yatsıya kadar yanamadan gerçekler gün yüzüne çıkıverir. Başrol oğlan da haklı olarak kıza sitem eder, herkes biliyor da ben neden bilmiyorum diye... Sonra aralarındaki küslük fazla uzun sürmez ve her şey tatlıya bağlanır.

Bu diziler çoğu Koreli oyuncunun popülerliğini arttırmış diziler oldu. Üstelik sadece Kore'de değil Japonya, Tayvan gibi diğer Doğu Asya ülkelerinde de bu konu sürekli işlendi. Kılık değiştirme temalı diziler bizde de yapıldı. "Hababam Sınıfı Merhaba" filminde Nehir Erdoğan, yine çok eskilerden "Müjgan Bey" dizisinde de Şevval Sam böyle erkek kılığına girmişti. Ancak bizde bu tip senaryolar çok yavan bulundu. Çünkü bizde, ilkokul piyeslerindeki gibi, güzel mi güzel kızlarımızı tutup da her yerlerinden sakal bıyık fışkıran Türk erkeklerine benzetmek komik durdu. Oysa, Kore'de erkekler kızlara çok benziyor. Bizim erkekler gibi keskin yüz hatlarına sahip değiller ve köseler. Ayrıca Kore'de erkek kozmetiği denen de bir olay var. Bu yüzden Kore'de kızların erkek kılığına girmesi bizdeki kadar absürt gözükmüyor. Bu tarz dizilerin sonunu az çok tahmin ettiğim halde her seferinde seve seve izliyorum. Yine çekseler muhtemelen yine izleyeceğim.

COFFEE PRINCE 커피 프린스 1호점 (2007)



Bu konunun işlendiği dizilerin şahı bu dizi benim gözümde. Tabi bu görüşümde, benim Gong Yoo'ya yanık olmamın da büyük etkisi var. Başrollerini Yoon Eun Hye ile Gong Yoo'nun paylaştığı bu dizinin yıllar önce afişini gördüğümde içlerinde hangisi Yoon Eun Hye diye epey bir aramıştım. Çünkü diğer erkeklerden hiç ayırt edilemiyordu. Dizide Go Eun Chan yani Yoon Eun Hye, babası ölünce ailesini geçindirmek için erkek kılığına girerek zor işlerde çalışan bir kızdır. Yakışıklı Choi Han Kyul yani sevgili Gong Yoo'cuğum da onu erkek sanarak Kahvehanesine(Kafe demeyi sevmiyorum hiç!) Prens yapar. 

Bu dizide senaryo fazlasıyla doyurucuydu bence. Anlaşılmayan veya gerçekçi bulunmayan noktalar yok denecek kadar azdı. Senaristlerin dizi üzerinde epey uğraştıkları çok belliydi. Dizide yaşanan aşk ise, bambaşkaydı. Han Kyul'un Go Eun Chan'ın erkek olduğunu bile bile ona aşkını itiraf edip sevmeye devam etmesi, onun kız olduğunu öğrendikten sonra bile kendisine yalan söylemesindense sevdiği kızın erkek olmasını yeğlemesi çok etkileyiciydi.

Aslında Gong Yoo'nun oynadığı bu rol, daha önceden Chun Jung Myung'a oynaması için teklif edilmiş ancak o, bu rolü kabul etmemiş ve bundan büyük pişmanlık duymuş. Bence iyi ki de kabul etmemiş bu rolü. Çünkü Gong Yoo'm gerçekten bu rolün altından başarıyla kalkabilmiş. Han Kyul'un psikolojik olarak içine düştüğü o karmaşık durumu mükemmel biçimde yansıtmış. Yoon Eun Hye de Düşlerimin Prensi'yle yakaladığı popülerliği, bu diziyle daha da pekiştirdi. Ve bence bu tip bir rolde oynamak için köklü bir imaj değişikliğine gitmek de onun için çok kolay olmamıştır. Dizideki ikinci namcamız Lee Shun Kyun'u da atlamadan geçemeyeceğim. O da çok başarılı bulduğum bir oyuncudur. Her ne kadar bu dizide Gong Yoo gibi bir afetin gölgesinde kalmış olsa da, dizi boyunca çıkarmadığı o gri eşofmanlı hali ve rahat mı rahat tavırlarıyla oldukça iyiydi. Dizideki ojeli tırnakları ve Japonvari halleriyle Kim Jang Wook da diziye ayrı bir hava katmıştı. Kahvehanenin saftirik prensi rolünü oynayan Lee Eon, 2008 yılında geçirdiği bir motosiklet kazası sonucunda hayatını kaybetti. Han Kyul'un üvey annesi rolünü canlandıran Kim Ja Ok da, 2014 yılında kansere yenik düşüp aramızdan ayrıldı. (Kendisi Ojagkyo Brothers'da da müthiş bir oyunculuk sergilemişti.) Dizideki pasaklı acuşşi Kim Chang Wan için tık tık :)

Coffee Prince, aşkın hiçbir engel tanımayacağı mesajının verildiği, insanın iliklerine kadar romantikliği hissettiren bir dizi. Benim de ilk izlediğim dizilerden olması ve Hello My Teacher ile tanıdığım Gong Yoo'ma olan hayranlığımı kat be kat arttırması yönünden "en"lerim arasında.

Dizinin müziklerinin hepsi de güzeldi.
Coffee Prince- Goodbye

Coffee Prince- Lalala



YOU ARE BEAUTIFUL (미남이시네요)(2009)



Park Shin Hye, Jang Geun Suk, Jung Yong Hwa ve Lee Hong Ki gibi birçok ünlüyü içinde barındıran dizi. Rahibe olan başrol kızımız, erkek kılığına girer ve kardeşinin yerine üç yakışıklı erkeğin bulunduğu şarkı grubunun dördüncü üyesi oluverir. Rahibenin erkek kılığına girmesi bana erkek Papa kılığına giren kadını anımsattı. Bakınız: Kadın Papa Joan

Oynadığı Jeremy karakteriyle hafızalarda yer eden Lee Hong Ki ve sürmeli gözleriyle Jang Geun Suk beni mahvetti. Normalde Koreliler dizileri, Japonlar'dan veya Tayvan'dan alırlar ama enterasan biçimde bu diziyi, Japonlar 2011 yılında (İkemen desu ne), Tayvanlılar da 2013 yılında (Fabulous Boys) kendilerine uyarladılar. (Bu Uzak Doğu'da da bir dizi tutmaya görsün herkes kendine hemen uyarlayıveriyor.)

SUNGKYUNKWAN SCANDAL 성균관 스캔들 (2010)



Dizi, çok satanlar arasında yer alan bir romandan uyarlanmış. Bu dizide kılık değiştirme konusunun bir de tarihi boyutu ele alınmak istenmiş. Başrolümüz Yoochun tatlı mı tatlı bir asilzade. Park Min Young da, sadece asilzadelerin gidebildiği bir okul olan meşhur Sungkyunkwan Mektebi'ne erkek kılığında giren bir kız. Songyungvan Üniversitesi, Kore'nin en köklü üniversitesi. Kore'de en iyi ilk beş üniversite arasında yer alıyor. Ve tabi Kore, bunu bile reklam aracı olarak görüp dizilerine taşımayı becermiş. Ve müthiş eğlenceli bir dizi ortaya çıkmış. 

Dizide aynı zamanda Kore tarihindeki toplumsal yapı da gözler önüne serilmiş. Kore, geçmişte ataerkillik ve kast sisteminin fazlasıyla yaşandığı bir ülke. Kadınlar ve soylu olmayanlar toplumda söz sahibi değil ve bu dizide bu durum çok güzel yansıtılmış.

JYJ- Found



Dizide "İç Akıtan Takım" gerçekten de izlerken içimizi eriten türden. Gerçek hayatta da Sungyungvan Üniversitesi'nden mezun olan Song Joong Ki de o bebeksi yüzü ve Jeremyvari hareketleriyle dizinin en renkli kişiliği. Song Joong Ki'nin oynadığı bu hafif çatlak biraz da matrak rolü, ben Karayip Korsanları'ndaki Jack Sparrow'a benzetmiştim. (Johnny Depp fanıyımdır ayıptır söylemesi.) Yoo Ah In'in de hıçkırıklara bağulması dizinin unutulmaz sahneleri arasındadır. Şu anda Song Joong Ki de Yoo Ah In de kariyerlerinin doruk noktalarındalar. Kim derdi ki bu dizide kalbimizi çalan bu ikili yıllar sonra ortalığı yakacaklar.

İkilinin birlikte yer aldığı Descendants Of The Sun için tık tık :)

TO THE BEAUTİFUL YOU (2012)





Başrol kızımız(Sulli)(hiç sevmem kendisini!) hoşlandığı çocuk(Min Ho) aşkına saçlarını kestirip çocuğun okuduğu erkek lisesine girer. Dizide Kim Ha Neul, Kim Woo Bin ve Kim Ji Won gibi şu sıralar epey popüler olan ünlüler de yer alıyor. Bu dizinin senaryosu, Japon dizisi Hanazaraki No Kimitachi'den alınmış. To The Beautiful You fazla şişirildiğini düşündüğüm bir dizi. Hana kimi niree, bu dizi niree... (Belki de önceden Japon versiyonunu izlediğim için böyle düşünüyorumdur.)

Oguri Shun'ın Hanazaraki no Kimitachie ve diğer dizileri için tık tık :)

Bu şarkıyı çok beğenmiştim
J-Min- Stand Up



K-POP THE ULTİMATE AUDİTİON (2012)


Bu dizide de kızımız bir erkek şarkıcı grubuna dahil olmak için erkek kılığına girer. Diziden aklımda kalan tek şey başrol kızın çok sevimli gülüşü. Bu dizi bana You Are Beautiful'u andırdığı için fazla ilgilenmemiştim. Afişi bile benziyor.

Yoksa siz hala bu tür dizileri izlemediniz mi?

Yorumlar

Orange maramalade dedi ki…
Bende diyordum sulliyi bir ben mi sevemedim diye. To the beautiful you izlediğim güzel bir diziydi. Ama bence sonu daha değişik bitmeliydi. Be.im favorim lee hyun woo idi. Bu arada dizi önerileri için teşekkürler hepsini izlemem lazım.
Adsız dedi ki…
crossdress tarzı mangaları okuduktan sonra dayanamadım filmlere geçtim . Emeği geçenlere teşekkürler
Ha ! bu arada crossdress tarzı manga okumak isteyenlere

-1/2 prince:
ssg meimon
ashi girl
hanazakari no kimitachi e
gunner
he is a high school girl
handsome and cute
savage garden
bunları tavsiye ediyorum , çünkü bunlar Türkçe'ye çevrilmiş olanlar okumak isteyenler manga tr den okuyabilir
Adsız dedi ki…
senin ismindeki mangayı okumuştum cidden müthiş !
Adsız dedi ki…
Erkek kılığına giren kız başroller eşcinselliği alıştırmak içindir
Adsız dedi ki…
Erkek kılığına giren kız başroller eşcinselliği alıştırmak içindir
Adsız dedi ki…
Coffe Prince efsneydi normalde pek Kore dizisi izlemem ama bu dizi tam bir afet