KILL ME, HEAL ME

Bu yılın beğendiğin dizilerini say deseniz, sayacağım dizi sayısı bir elin beş parmağınının sayısını geçmez. Bu yıl Hallyu yıldızlı dizilerin az olmasından kaynaklanan bir durum zannımca bu. Zira onların olduğu dizilerin konuları çirkin bile olsa sırf onlar var diye izliyorsunuz.





"Kill Me, Heal Me" ise, hiç kuşkusuz bu yılın ses getiren yapımlarındandı. Her yerde bununla ilgili bir şeyler yazıldı çizildi. Hatta bu dizi, Hyun Bin'in askerlik dönüşü yıla damgasını vuracağı beklenen, neredeyse aynı konunun işlendiği "Hyde, Jekyll And Me" dizisini bile geride bıraktı.




Bu dizinin senaristi Jin Soo Wan, aynı zamanda Kim Jae Won ve Eugene'in birlikte rol aldığı "Wonderful Life", Kang Ji Hwan ve Han Ji Min'in birlikte oynadığı "Capital Scandal" ve Kim Soo Hyun ile Han Ga In'nin birlikte oynadığı "The Moon That Embraces The Sun" gibi mükemmel dizilere de imza atmış.




Ben bu diziyi çoğu Kore fanının izlediğini düşünüyorum ama gözden kaçırmış olanlar için, dizi çoklu kişilik bozukluğu (tıp dilinde "Disosiyatif Bozukluk" da denen) yani kendini birden fazla farklı karakter zannedip şekilden şekle girme rahatsızlığı olan bir kişinin yaşadığı trajikomik hikayeyi konu alıyor.
    


Diziyi izlerken Ji Sung'un oyunculuğuna hayran kaldım, aynı dizide böylesine farklı karakterleri canlandırmak kolay olmasa gerek. Ve bence bu dizi kariyeri için bir dönüm noktası oldu.




Hwang Jung Eum ise, sevdiğim bayan oyuncular arasında. Bir dizide 'Hwang Jung Eum' ismini gördüğüm zaman tereddütsüz izlemeye başlarım zaten. İkili daha önce de "Secret Love "dizisinde beraber rol almıştı. Bir dizide daha oynasalar yok demem. :)




Şunu da belirteyim; Kore artık eskisi gibi klasik diziler yapmıyor, farklı konu arayışları peşinde. Çünkü o da biliyor, ekranlarda hep aynı yüzlerin görülmesinin, aynı konuların işlenmesinin bir süre sonra kabak tadı vereceğini. Son dönemlerde vampirli, süper kahramanlı, psikopatlı, sihirli büyülü diziler yapmasını da buna bağlıyorum ben. Kore'nin böyle yenilik peşinde olmasını, kendilerini sürekli geliştirmelerini -Amerika ya da Avrupai tarzda olmaması yine Kore'ye özgü hikayelerin olması şartıyla- destekliyorum. Darısı Türk dizilerinin başına!




Dizide en eğlendiğim sahne


못 매 치워, 안 치워 매

"Takmayacağım at, atmayacağım tak." tekerlemesi

Bu konuyu olumsuzluk kalıbını anlatırken kullanacağım :)





Ve diziyi hatırlatacak hoş bir şarkı.



 

Yoksa hala Kill Me Heal Me'yi izlemeyen kaldı mı? :)

Yorumlar